ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 11/5/20

04/05/2020 11:42

Από τις πρώτες ημέρες της ανακοίνωσης των μέτρων για τον COVID-19, θέσαμε σε πλήρη λειτουργία και με απόλυτη επιτυχία την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλες τις τάξεις μας.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τις ανακοινώσεις των ειδικών και με στοχευμένα βήματα υλοποιούμε καθημερινώς το διαδικτυακό μας πρόγραμμα, το οποίο αποδεικνύεται ως το απόλυτο εκπαιδευτικό μέσο.

Μετά την ανακοίνωση για σταδιακή επαναλειτουγία των ΚΞΓ από τις 18 Μαΐου για παιδιά Γυμνασίου και (ίσως) αρχές Ιουνίου για μαθητές Δημοτικού και την ισχυρή σύσταση για τηλε-μαθήματα από το Υπουργείο Παιδείας, είναι επιβεβλήμένο να επεκτείνουμε περαιτέρω τα online μαθημάτά μας, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 11 Μαΐου, όπου μέσω της πλατφόρμας των κέντρων μας, η ύλη θα προχωρήσει κανονικά και οι μαθητές θα ολοκληρώσουν πλήρως και με επιτυχία την τάξη τους, χωρίς να χαθεί ούτε μία ώρα μαθήματος.
 

Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 11 Μαΐου:


Α. Τάξεις Αγγλικών A'junior έως και C' senior & Γερμανικών:

Ωρολόγιο Πρόγραμμα
Για κάθε ΤΜΗΜΑ πλέον, θα ισχύει το ΚΑΝΟΝΙΚΟ μας ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων (είναι φυσικά το ίδιο με το πρόγραμμα προ της διακοπής των μαθημάτων) και υπάρχει από την αρχή του σχολικού έτους αναρτημένο στη σχετική σελίδα μας λινκ

Όλα τα μαθήματα μέχρι την λήξη, θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω διαδικτύου, εκτός αν ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία, όπου τότε με νέα μας ανακοίνωση, θα ανανεώσουμε τις οδηγίες μας. 

Λήξη Σχολικού Έτους

Το σχολικό μας έτος παρατείνεται και η ύλη θα καλυφθεί πλήρως έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου.
 

Β. Τάξεις Αγγλικών D' senior έως και Proficiency:

Για κάθε τμήμα των πτυχιακών μας τάξεων, έχουν σχεδιαστεί ειδικά πρόγραμματα παρακολούθησης, με όλα τα μέτρα προστασίας, ασφάλειας και υγιεινής, τα οποία παρουσιάζονται αναλυτικά στα παρακάτω αρχεία:

 D-1' 

D-2'

E'

LOWER

FAST LOWER

PROFICIENCY

 

Γ. Πτυχία Young Learners, Ket, Pet

Οι νέες ημερομηνίες εξέτασης έχουν μεταφερθεί για τις 20 & 21/6. Αναμένουμε οδηγίες και τελική επιβεβαίωση από τους Εξεταστικούς Φορείς.

 

Δ. Τάξη Super Junior

Οι μικροί μας μαθητές ίσως μπορέσουν να επιστρέψουν στο σχολείο μας μόνο μετά την 1η Ιούνιου και αν αυτό τελικώς επιτραπεί. Αν δεν επιτραπεί, έχουμε για αυτούς μια μικρή έκπληξη για το Σεπτέμβριο. Δεν είναι σωστό για τόσο μικρές ηλικίες να παρακολουθούν μαθήματα μέσω internet.

 

Ε. Δίδακτρα

Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας και την απρόσκοπτη συνέχιση των υπηρεσιών μας, υπενθυμίζουμε ότι οι πληρωμές των διδάκτρων μπορούν να πραγματοποιούνται μέσω e-POS (κάρτας) ή e-banking ή και στα γραφεία μας (Χορμοβίτου 242). 
Οδηγίες στο  λινκ 

 

ΣΤ. Εξοπλισμός μαθητών

Οι μαθητές που δεν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για την παρακολούθηση των διαδικτυακών μαθημάτων, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν μαζί μας στο 2104616292.

 

Ζ. Ενημερώσεις Γονέων

Θα υπάρξει προγραμματισμός για αποστολή αποτελεσμάτων - ελέγχων στους γονείς και διαδικτυακή live συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς.

 

Η. Εγγραφές Νέας Σχολικής Χρονιάς (2020-21)

Θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου 2020

 

Αγαπητοί μας,

Όπως πάντα στο σχολείο μας,
προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα.
Το πρόγραμμά μας βελτιώνεται και
εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες εκπαιδευτικές πρακτικές,
προκειμένου πάντα να ανταποκρινόμαστε
στις ανάγκες των μαθητών μας. 
 

Σήμερα χτίζουμε το νέο (διαδικτυακό)
σχολείο του αύριο.

 

Σας ευχαριστούμε όλους -
μαθητές - γονείς -
και φυσικά τους
εκπαιδευτικούς μας.