Κέντρα Ξένων Γλωσσών 

Πειραιάς - Κερατσίνι

Αργουδέλης - Πουλοπούλου

Η ιστορία των Σχολών μας

 

H ιστορία των Σχολών μας ξεκινά το 1961.
Τότε ο Θανάσης Πουλόπουλος, συνταξιούχος Γυμνασιάρχης του Ε’ Γυμνασίου Πειραιά, ξεκίνησε στην οδό Καλλικρατίδα 129, το πρώτο Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης της περιοχής μας. Οι επιτυχίες των μαθητών του και η αγάπη του για τα παιδιά, γρήγορα ζήτησαν καινούργια στέγη, στην οδό Σπάρτης 156, όπου δίπλα του άρχισε να διδάσκει και η νεαρή του κόρη, η Σοφία Πουλοπούλου - Αργουδέλη, καθηγήτρια Γαλλικών.

Η αναγνώριση της δουλειάς τους έφερε τεράστια αύξηση μαθητών και έτσι η Σοφία μαζί με τον σύζυγό της Νίκο Αργουδέλη, επεκτάθηκαν και στις Ξένες Γλώσσες, κατασκευάζοντας το 1974 το ιδιόκτητο κτήριο της οδού Έβρου 248.

Ήδη, από το 1988 συνεχίζουν με την ίδια αγάπη για τη δουλειά αυτή, ο γιός της Σοφίας και του Νίκου, Θανάσης Αργουδέλης και η σύζυγός του, Εύη Ζουρούδη - Αργουδέλη, καθηγητές Αγγλικών, απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας (Α.Σ.Ο.Ε.Ε) και κάτοχοι μεταπτυχιακoύ τίτλου Master. Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών 'Πουλοπούλου' μετονομάζονται σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών (Φροντιστήρια) 'Αργουδέλης-Πουλοπούλου' και το όνομα μας καθιερώνεται πλέον ως το 'καλό Φροντιστήριο - Κέντρο Ξένων Γλωσσών' σε όλον τον Πειραιά και Κερατσίνι.

Το 2000, ολοκληρώνεται το ιδιόκτητο κτήριο επί της οδού Χορμοβίτου 242, Πειραιάς, που στεγάζει εκτός από τις Ξένες Γλώσσες, το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΠΡΩΤΕΙΟΝ.

Θεωρούμε επίσης τον Μάρτιο του 2009 έναν ακόμη πολύ σημαντικό σταθμό στην ιστορία μας. Συνδέουμε πλέον τις ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ άρρηκτα με τη διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών και εισάγουμε πλέον στην καθημερινή χρήση μαθητών, καθηγητών, επισκεπτών, φίλων :

  • Interactive Whiteboards & Software (διαδραστικοί πίνακες & λογισμικό),

  • δίκτυα Η/Υ με INTERNET σε όλα μας τα κτήρια και τις αίθουσες,

  • ΔΥΝΑΜΙΚΟ WEBSITE με ONLINE Εγγραφές, ΟΝLINE Homework, με απεριόριστες δυνατότητες download αρχείων και επαναληπτικού υλικού,

  • INTRANET για το εκπαιδευτικό & διοικητικό προσωπικό μας,

Δεκέμβριος 2010 : Συνεργασία με Microsoft και σταδιακή εισαγωγή του προγράμματος Live@edu στις Σχολές μας.

Νοέμβριος 2011 : Δημιουργούμε την 'Argoudelis E&T', την ομάδα ανθρώπων που με υπηρεσίες σεμιναρίων και coaching, μεταδίδει την 50χρονη εμπερία μας και υποστηρίζει εκπαιδευτικούς & ιδιοκτήτες ΚΞΓ, ΦΜΕ, ΕΕΣ και Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων.

Από το Μάϊο του 2014 ενσωματώνουμε στα σχολεία μας μια νέα πρωτοποριακή Εκπαιδευτική Φιλοσοφία, αυτήν του 'ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ'. Ο Εκπαιδευτικός Πολυχώρος προσφέρει πλήρη κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών, όσον αφορά 

με εξειδικεύμενους καθηγητές όλων των ειδικοτήτων και φυσικά ακόμα περισσότερες παροχές σε όσα παιδιά παρακολουθούν συνδυαστικά τις παραπάνω δραστηριότητες!

Απολογισμός:

  • πάνω από 2.500 απόφοιτοί μας είναι κάτοχοι του πτυχίου Αγγλικών LOWER - Β2 (CAMBRIDGE, MICHIGAN, CITY & GUILDS),
  • πάνω απο 360 είναι κάτοχοι του πτυχίου Αγγλικών PROFICIENCY - C2 (CAMBRIDGE & MICHIGAN) και διδάσκουν την Αγγλική γλώσσα,
  • πάνω από 950 απόφοιτοι των Φροντιστηρίων Μ.Ε. Αθαν. Πουλόπουλου και ΠΡΩΤΕΙΟΝ έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ & ΤΕΙ και είναι σήμερα επιστήμονες,
  • πάνω από 390 μαθητές μας (ενήλικες και μη) έχουν πιστοποιηθεί στις γνώσεις Πληροφορικής (ECDL & Cambridge) από την @R-school.
  • πάνω από 270 εκπαιδευτικοί και πάνω από 60 ιδιοκτήτες ΚΞΓ, ΦΜΕ, ΕΕΣ, έχουν εκπαιδευτεί και υποστηριχθεί από τις υπηρεσίες μας!

 

Κι η ιστορία συνεχίζεται ...